×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Zondag
18
feb
09:00
OTARK BREAKFAST CLUB

Het ongeëvenaarde ontbijtconcept van Otark Productions.
Kraakverse producten in verfijnde artisanale gerechten!

Iedere zondag van 9.00u tot 15.00u

→ Project: OTARK BREAKFAST CLUB
12:00
Frederik Heyman - CIRCADIAN RHYTHM (installatie)

In de ruimtelijke presentatie van Circadian Rhythm onderzoekt Heyman het verlangen om het menselij- ke te overstijgen aan de hand van zeven nieuwe werken, die zijn verdeeld over zes ‘clusters’.

Met behulp van fotogrammetrie bouwt Frederik Heyman virtuele werelden op uit relikwieën van het verleden. In tegenstelling tot fotografie, een ‘snapshot’ uitsnede van één moment, kent een 3D scan duur, daar het rond een object draaien tijd kost. Deze duur voegt een narratief element aan het werk toe. De onvermijdelijke aanwezigheid van een ‘nu’ staat altijd in contrast met het ‘niet-nu’ van de scans: relikwieën van het verleden. De 3D scan als copy-paste uit de realiteit is dan ook meer dan een manier om het verleden vast te leggen, het is ook een middel om het heden te recycleren en toekomstbeelden te modificeren.

De expo Circadian Rhythm van Frederik Heyman loopt van donderdag 15 februari tot en met zondag 18 februari in Het Bos 

→ Project: CIRCADIAN RHYTHM
12:00
REAL ORIG¥NAL €XTRA PROFESSIONAL DRAWING $UPERSTARS (expo)

Een reeks van 100 tekeningen waar Poelmans & Lazer gedurende 2 jaar om de 2 weken hebben aan gewerkt. Ze kwamen samen in het atelier of in één van beider woonkamers.

Tijdens deze nachtelijke tekensessies ging het duo op zoek naar wat een getekend beeld kan en mag zijn. Er waren geen regels. De heren moesten enkel tevreden zijn van het getekende beeld. Beiden hebben ze een totaal andere manier van werken. Het gaat hen over het spanningsveld tussen hun werkwijzen.

Het geheel is een eclectisch samenraapsel van getekende lijnen, suggestieve verfvlekken en welgeplaatste krantenknipsels. Hierbij eren Poelmans & Lazer hun idolen en beproeven ze de draagkracht en weerbaarheid van een A4-papier.

De expo loopt van donderdag 15 februari tot en met zondag 18 februari in Het Bos.