×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Donderdag
15
feb
18:00
Closet Of Records + GORA SOU (live)

Avondwinkel met langspeelplaten, cassettes en papier. Donderdagen van 18u-22u!

GORA SOU oftewel Marc Übel uit Keulen, bracht releases uit op Orange Milk Records, Lillerne en SicSic Tapes en speelt Live in de Bosbar omstreeks 20u30u!

https://gorasou.bandcamp.com/

Gratis !

+ Dj Für Dich

19:00
Boskeuken: LIESBET & CARLOS

Vandaag gooien Liesbet & Carlos het over een midden oosterse boeg:

Linzensoep met brood: 2,5€ / Groenten, linzenstoverij vergezeld van brood, salade, olijventapenade en gemarineerde aubergines: 8,5€ / Ganse menu: 10€ / Volkskeuken: 6€ groentenstoverij met brood en tapenade

 

→ Project: OPEN KEUKEN
20:00
FEW BITS + FAKE INDIANS

Belgische band rond het creatieve brein en dromerige stemgeluid van Karolien Van Ransbeeck wier 90’s-alternatieve-rock-ontmoet-poppy-indie-geluid nogal belachelijk hard in de smaak viel van The War on Drugs, The Lemonheads en Vampire Weekend, waarop het laatst genoemde trio hen spontaan mee op tour nam. Niet tegelijkertijd, maar toch. Smakelijk!
http://www.fewbits.be/

+ FAKE INDIANS
"A noisy bedroom solo project mutated into a two guitars, bass & drums live affair, blasting out songs inspired by music from an era when wild and unpolished sounds ruled our freak scene and indie was still punk.​"
https://fakeindians.bandcamp.com/

Tickets: VVK €8 / €10 dagkassa

Tickets kunnen ook in de Bosbar gekocht worden (geen transactiekosten).

20:00
Frederik Heyman - CIRCADIAN RHYTHM (installatie/opening)

In de ruimtelijke presentatie van Circadian Rhythm onderzoekt Heyman het verlangen om het menselijke te overstijgen aan de hand van zeven nieuwe werken, die zijn verdeeld over zes ‘clusters’.

Met behulp van fotogrammetrie bouwt Frederik Heyman virtuele werelden op uit relikwieën van het verleden. In tegenstelling tot fotografie, een ‘snapshot’ uitsnede van één moment, kent een 3D scan duur, daar het rond een object draaien tijd kost. Deze duur voegt een narratief element aan het werk toe. De onvermijdelijke aanwezigheid van een ‘nu’ staat altijd in contrast met het ‘niet-nu’ van de scans: relikwieën van het verleden. De 3D scan als copy-paste uit de realiteit is dan ook meer dan een manier om het verleden vast te leggen, het is ook een middel om het heden te recycleren en toekomstbeelden te modificeren.

De expo Circadian Rhythm van Frederik Heyman loopt van donderdag 15 februari tot en met zondag 18 februari in Het Bos 

→ Project: CIRCADIAN RHYTHM
20:00
REAL ORIG¥NAL €XTRA PROFESSIONAL DRAWING $UPERSTARS (expo opening)

Een reeks van 100 tekeningen waar Poelmans & Lazer gedurende 2 jaar om de 2 weken hebben aan gewerkt. Ze kwamen samen in het atelier of in één van beider woonkamers.

Tijdens deze nachtelijke tekensessies ging het duo op zoek naar wat een getekend beeld kan en mag zijn. Er waren geen regels. De heren moesten enkel tevreden zijn van het getekende beeld. Beiden hebben ze een totaal andere manier van werken. Het gaat hen over het spanningsveld tussen hun werkwijzen.

Het geheel is een eclectisch samenraapsel van getekende lijnen, suggestieve verfvlekken en welgeplaatste krantenknipsels. Hierbij eren Poelmans & Lazer hun idolen en beproeven ze de draagkracht en weerbaarheid van een A4-papier.

De expo loopt van donderdag 15 februari tot en met zondag 18 februari in Het Bos.