×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Zaterdag
20
mei
20:00
GRUPPO DI PAWLOWSKI + EL YUNQUE

Mauro Pawlowski, de man met meer incarnaties dan er vertalingen, afgeleiden en verbasteringen zijn van ’s mans naam, legt niet minder dan twee maal Het Bos in assen.

Op vrijdag 19 mei en zaterdag 20 mei komt Mauro met zijn kornuiten van Gruppo Di Pawlowski naar de concertzaal. Die kornuiten dragen de wel-luidende namen Jeroen Stevens, Pascal Deweze, Sjoerd Bruil, Ben Younes Zahnoun en Elko Blijweert en zo weet u meteen dat het zelfs al knettert op het podium als de heren nog geen noot gespeeld hebben.

Het ‘asociaal feestorkest’ schept verwarring alom met snijdende gitaren, onregelmatig strakke bas en drums, experimentele elektronische effecten en de theatrale présence van opperhoofd Mauro als katalysator voor al die waanzin.

Het Bos is bovendien de ideale locatie om hen aan het werk te zien vermits Het Bos de reincarnatie van Scheld’apen is alwaar Gruppo di Pawlowski volgens de overlevering ooit boven het doopvont werd gehouden als voorprogramma van een Evil Superstars tributeband.

EL YUNQUE 
Hoogst uitzonderlijke (en eigenwijze) muziek en sociale media zorgden voor een intussen indrukwekkende schare fans. Laatste plaat 'Boxes' handelt over NBA-spelers op pensioen, vogels, poema’s en artistieke vrijheid - het is noiserock zonder limieten, inclusief freejazz, speeches en met avant-garde flirtende chaos. 

Tickets: VVK 12€ / Kassa 15€

 

22:00
De parade van mannen, vrouwen en diegenen die vanuit de verte op vliegen lijken (op locatie!)

Aan een tribune langs een verlaten weg trekt een parade voorbij: levende standbeelden, mensen met een Aldi-tas, een golden retriever aan de leiband, politieagenten, vrouwen op mannenfietsen, pizzajongens, … ‘De parade van mannen, vrouwen en diegenen die uit de verte op vliegen lijken’ van beeldend kunstenaar en theatermaker Thomas Verstraeten draait rond één gebeurtenis: defilmopname van een grote optocht, waarin een bonte verzameling Antwerpenaren en bezoekers samen optrekken. Hoe kijken we naar de wereld rondom ons? Verstraeten tracht met deze parade orde te brengen in de chaos van de straat, de stad en de steeds complexere wereld. De optocht is een ode aan de rijke, diverse publieke ruimte en zijn bewoners, maar bekritiseert ook onze eenzijdige, ordenende blik op die ruimte. 

Locatie: Frederik Van Eedenplein, 2050 Antwerpen

prijs € 10 (basis) / € 8 (-25/65+) / € 8 (-19 jaar)

http://deparadevanmannenenvrouwen.be/