×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Zaterdag
29
apr
19:00
BOSDANS met Paola Madrid & Citlalli Avalos, Denis Tiecken, Simon Van Schuylenbergh & Siska Baeck + LE LIVING ROOM DESORIENTAL par le collectif NIHON BASHI

Dans in Het Bos op zaterdag 29 april 2017 (Dag van de Dans)

Bosdans zet jonge dansers centraal in Het Bos en omringt hen met het gestoorde Europees-Aziatische gezelschap van Nihon Bashi. 

Bosdans is een drieluik: 
'IF YOU PLEASE & OTHER GESTURES' is een onderzoek naar intimiteit van KASK-studenten Simon Van Schuylenbergh en Siska Baeck. Hierin speelt het duo met de rol als speler, toeschouwer en de ruimte daartussen. Dat doen ze door de gehele avond drie momenten van rust, suggestie en zachte intuïtie aan te bieden. 

'AS LONG AS A AM…I’M NOT…' is een dansvoorstelling van Paola Madrid en Citlalli Avalos. In dit nieuwe project onderzoeken twee dansers, elk vanuit eigen ervaring en benadering, de intimiteit van een afscheid via een gestructureerde improvisatie.
(Met dank aan Marc Vanrunxt)

'LE LIVING ROOM DESORIENTAL' van het collectief NIHON BASHI met Mathieu Ha is een onnavolgbaar en chaotisch samenspel van concerten, theater, opera-cinema, artisanale filosofie en sushi désoriental. Doorheen de avond maakt het publiek kennis met het ‘nederfonisch’, getrouwde huishoudrobots, een rebels dansende geisha, een sjamanistische hulde aan bomen en veel meer.
met: Kodomokyojin (jap)Fantazio (fr), Francesco Pastacaldi (fr), Stylish Nonsense (th)Alek & Les Japonaises (be/jap)van Twolips (be/nl)Matthieu Ha (be)Ladoudoun (us)
https://lelivingroomdesoriental.tumblr.com

--------

Op zaterdag 29 april 2017 nodigt Dag van de Dans voor de tweede maal een groot publiek uit om te proeven van (hedendaagse) dans. Deze editie legt de nadruk op de verbindende kracht van dans, het laat ons toe elkaar te ontmoeten voorbij de taal en kan zo mensen, culturen, kunstvormen en plaatsen samenbrengen. Artistieke projecten die via beweging verbinden leveren waardevolle en verrassende ontmoetingen op. 

Bosdans is een productie van detheatermaker en Het Bos in samenwerking met MAF, De Pianofabriek, WorkspaceBrussels, K.A.S.K. en Theater Zuidpool.

http://www.dagvandedans.be/