×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Vrijdag
2
dec
19:00
Boskeuken

Vanaf Oktober is er elke vrijdagavond een Boskeuken aan 6€ per bord!

→ Project: OPEN KEUKEN
19:00
MoMu Dinner with OTARK + BLESS

"In de expo ‘Rik Wouters & het Huiselijk Utopia’ focust het MoMu zich zowel op de intieme taferelen van kunstenaar Rik Wouters en zijn vrouw Nel, als op hedendaagse modeontwerpers die op hun eigen manier aan ‘slow fashion’ doen. Omdat de expositie voornamelijk een explosie aan visuele indrukken nalaat, slaan MoMu en Het Bos de handen in elkaar om de bezoekers ook via andere zintuigen kennis te laten maken met de leefwereld van deze ontwerpers. Hun interieur, creaties, hun filosofie en manier van leven zijn vaak verweven, en dit tonen zij aan de hand van intieme en artistieke dinners in Het Bos, samen met de crew van Otark, bekend van hun Kino-diners en heerlijke brunches in Antwerpen."

"Het ontwerpersduo BLESS beloofde zichzelf bij hun doorbraak in de jaren 1990 om ‘nooit onderdeel te worden van de modewereld’. Eerder dan kleding of accessoires creëren ze een atmosfeer, een perspectief of levenswijze: wat ze doen komt voort uit hun dagelijks leven.  Hun ‘BLESS products’, die incognito maar toch duidelijk aanwezig zullen zijn tijdens het diner, mixen verwachtingen en functies, ze lijken op een bepaald object maar metamorfoseren naar iets anders. Hun handgemaakte  ‘oplossingen voor het dagelijkse leven’ zijn humoristisch  en spelen met de opvatting van goede versus slechte smaak.

BLESS  wilt tijdens het Otark diner teruggaan naar de absolute basics van onze voeding: te midden van #foodporn en foodie obsessies, strippen zij onze eetlust down to the bare necessities. Kom en laat je verrassen door de meest pure smaken en de BLESS wereld!"

http://www.momu.be/tentoonstelling/rik-wouters-en-het-huiselijk-utopia/bos-dinners-otark.html

Prijs: € 26
Inschrijven via reservaat@hetbos.be

21:00
DANS DANS 'SAND' Release Party

Bert Dockx: Guitar, Cassettes
Fred Lyenn Jacques: Bass, Synths
Steven Cassiers: Drums, Percussion

In de woorden van gelauwerd schrijver en Dans Dans-­bewonderaar Peter Verhelst:
"Op SAND staat erg ruimtelijke muziek, dwz muziek die je op plaatsen brengt die je nog niet kende om de heel eenvoudige reden dat die niet eerder bestonden, niet op die manier, waar alles het volgende moment al compleet anders kan zijn. De ene seconde sta je met je armen omhoog in een woestijn naar de verbluffende sterrrenhemel te grijpen en de volgende seconde hang je al in een met kussens bezaaide Shisha lounge aan de waterpijp, waarna een kudde wilde paarden je voorbij stormt en je de seconde erna in een moshpit belandt. De muziek is filmisch, maar ook literair: moeiteloos kun je er bij elke beluistering ander verhalen bij verzinnen. Hoe heerlijk grillig en onvoorspelbaar de muziek ook is, SAND is dromeriger dan de eerdere platen. Soms loom, mijmerend zelfs, kwetsbaar, soms opzwepend, jakkerend, extatisch, soms abrupt en ruw, één enkele keer speels, een andere keer melancholisch, altijd genereus, intuïtief, bezwerend, maar nooit gekunsteld, afgelikt, of voorspelbaar. Misschien is nachtelijk de beste omschrijving: omdat alles ‘s nachts broeieriger is, verleidelijker, scherper, beroezender, toevalliger, meer geolied voor de heupen, maar ook zalvender voor de gekneusde ziel. Het laatste nummer sluit af met een grappige sample uit Shadow of a doubt van Hitchcock: ‘Sit down!’ beveelt een mannenstem. Tot je verbazing merk je dat je heupwiegend hebt staan luisteren naar Sand. In je eigen woonkamer. "

http://www.dansdans.be

+ SLUMBERLAND
"Jochem Baelus building up murky songs out of scrap metal, his guitar and his gloomy voice."

+ Dj Wimbo

Tickets: 12€