×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Zondag
9
okt
09:00
OTARK BREAKFAST CLUB

Het ongeëvenaarde ontbijtconcept van Otark Productions. Kraakverse producten in verfijnde artisanale gerechten!
Ontbijt in Het Bos van 9u tot 15u

→ Project: OTARK BREAKFAST CLUB
20:00
HAILU MERGIA (Awesome Tapes From Africa) With Tony Buck & Mike Majkowski

Na de recente re-release van ''Wede Harer Guzo'' op het label Awesome Tapes From Africa komt de Ethiopische accordeonist, keyboardspeler en componist Hailu Mergia samen met drummer Tony Buck (The Necks) en contrabassist Mike Majkowski naar Het Bos voor een uniek concert vol straffe ethio-jazz!

Hailu Mergia maakte vanaf de jaren ’70 faam als keyboardspeler en frontman van de legendarische ethio-jazz en ethio-funk Walias Band. Hun song "Musicawi Silt" geldt als een echte Ethiopische klassieker.

In 1985 – na zijn verhuis naar de VS – bracht hij de visionaire cassette "Hailu Mergia & His Classical Instrument" uit, in een nostalgische poging om het accordeon geluid van zijn jeugd opnieuw tot leven te brengen. Door hettoevoegen van analoge synths, elektrische piano en drumcomputer, zorgde hij tot een geheel nieuwe en moderne beleving van Ethiopische muziek.

Na de heruitgave van Hailu Mergia & His Classical Instrument in 2013 bracht Awesome Tapes From Africa in 2014 ook de felbegeerde instrumentale plaat "Tche Belew" van Hailu Mergia and The Walias opnieuw uit, en recent ''Wede Harer Guzo''

Niet te missen!

+Dj Aldolino

Tickets: 16€