×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Zaterdag
4
apr
10:00
SPEECH

De eerste editie van een jaarlijkse, internationale conferentie over grafisch ontwerp te Antwerpen.
SPEECH heeft als doelstelling de grenzen van het medium af te tasten, de artistieke en culturele scène te voeden en het medium open te stellen voor een groter publiek.  
SPEECH zit niet vast in de vorm van een klassieke conferentie en pakt de dingen net iets anders aan.
Het programma omvat een vier lezingen, een boekenmarkt en een feest.

PROGRAMMA:
vanaf 10u
BOEKENMARKT met:
Bedford Press (vk), Casco (nl), Edition fink (ch), Entr’acte (vk/be), Frans Masereel Centrum (be), Gagarin (be), K-Verlag (de), Kwintessence (be), LinaMaria (be), MER (be), Mono.Kultur (de), New Documents (ca), Nieves (ch), Onomatopee (nl), Risiko press (be), Rollo Press (ch), Roma Publications (nl), San Seriffe (nl), Smoke & Dust (be), Speculative Press (nl), WT (nl), Tombolo Presses (fr), Théophile’s Papers (be), Ultra Eczema (be),  Zero Sharp (de).

vanaf 13u
SPREKERS:

GREGOR HUBER & IVAN STERZINGER (ch)     
Deze twee ontwerpers wonen en werken in Zürich. Ze hebben een achtergrond in de Psychologie en Kunstgeschiedenis en zijn de Master-minds van de huisstijl voor de Rote Fabrik (gelijkaardige organisatie als Het Bos). Voor deze locatie brengen ze maandelijks een krant uit die lokale en globale tendensen in vraag stelt.
▻ http://www.glashaus.ch

RADEK SIDUN (cz)
Een letterontwerper verbonden aan de design academie te Praag. Hij is mede-oprichter van ‘Briefcase Type Foundry’: een fontstudio die zich voornamelijk wijden aan de opwaardering van pre-digitale lettertypes en diakritische tekens in taal.
▻ http://www.diacritics.eu/en

OLIVIER LEBRUN (fr)
Eeen Franse ontwerper die in zijn eigen grafische taal beïnvloed wordt door zijn omgeving. Hij gebruikt zijn vormtaal haast als een filter op de vele impulsen die ieder van ons dagelijks te verwerken krijgt. In zijn werk zien we flarden van populaire cultuur en steden waarin hij als ontwerper woonde.
▻ http://olivierlebrun.fr

ALEX BALGIU (be)
Een designer en theoreticus. Samen met Thierry Chancogne beheerd hij de uitgeverij & onderzoeksplatform Tombollo Presses.
Voor Speech zal hij, tezamen met Olivier Lebrun het effect en de rol van de persoonlijke bibliotheek onderzoeken.

JEF CUYPERS (be)
De multidisiplinaire ontwerper Jef Cuypers is uniek in zijn positie doordat hij zowel operationeel is als vormgever voor grote culturele instituties binnen de stad Antwerpse, als  voor toonaangeverde individuen in de Antwerpse kunst scene. Voor speech presenteerd hij het onderzoek naar stijl vanuit zijn eigen praktijk.
▻ http://www.jefcuypers.be

Markt = gratis
Lezingen = €5
Feest = €5
All in = €8

Organisatie: Yana Foqué i.s.m. De Bomen vzw
Reservaties: speechreservations@gmail.com
www.s-p-e-e-c-h.be

21:00
SPEECH AFTER PARTY

met Dj's:
Allon Kaye (vk)
Kévin Bray (fr)
Jef Cuypers (be)
Zero Sharp + Broken Ribs (de/lt)