×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Donderdag
2
okt
19:00
WERELDKEUKEN

De vrienden van Opvangcentrum Linkeroever zenden een culinair onderlegde bevolkingsgroep uit om uw smaakpapillen te strelen met een exotische maaltijd.

→ Project: WERELDKEUKEN
20:00
CAPSULE 'ALICE'

De leden van het Antwerpse combo Capsule werken momenteel naarstig aan een opvolger voor Chronisch, hun plaat uit 2013. Voor de release van hun nieuwste, werktitel: Alice, is het nog wachten tot in 2015, maar Het Bos presenteert alvast een toonmoment van dit work-in-progress.

 

Capsule’s Alice wordt een eigentijdse ode aan ‘Alice in Wonderland’, het tijdloze meesterwerk van Lewis Carroll dat in 2015 precies 150 jaar oud zal zijn. Geïnspireerd door figuren en situaties uit het boek, componeert Capsule een bizar muzikaal universum, een sprookje voor volwassenen dat net zo goed kan omslaan in een nachtmerrie.

 

Voor de songteksten vond Capsule een bondgenoot in Stef Lernous, het artistiek brein achter Abattoir Fermé en een fervent Lewis Carroll-fan. (Voor de eigenlijke concerttournee, ook voorzien in 2015, zal zijn gezelschap overigens ook de visuele inkleding verzorgen. Maar da’s voor later!)

 

Tijdens deze preview presenteert Capsule alvast een eerste inkijk in hun boeiende muzikale broedproces. 

 

Muziek: Capsule, met teksten van Stef Lernous
Band: Saar Van De Leest, Roos Janssens, Florence Henry, Tom Doof, Griet Van Nieuwenborgh, Rose Van De Leest, Alfredo Bravo Ebner
Productie: Capsule i.s.m. Abattoir Fermé en Arenbergschouwburg en met steun van de Stad Antwerpen.